4 januari 2016

Magyar Vizsla draadhaar

 

De Vizsla draadhaar is een prachtige hond met een mooi hoofd en een gespierd lichaam. Het is een hond met veel jachtpassie. Veel jagers gebruiken haar dan ook voor de jacht.

Daarbij is ze actief in het opsporen van wild en het voorstaan. Ook het zoeken van verloren wild is voor haar vaak gaan probleem. Apporteren is niet direct haar ding maar is veelal wel goed aan te leren. Ze is gevoelig van karakter, is liefdevol en in de regel erg lief voor kinderen.

Als ze eenmaal buiten is, is ze enorm actief en temperamentvol. Maar als ze in huis is, is ze een aanhankelijke goedzak die niets liever doet dan constant bij de baas zijn. Maakt niet wat je aan het doen bent als ze maar bij je kan zijn. Ze vindt het heerlijk als ze tegen je aan kan kruipen en dat je haar een beetje kroelt.

Ze verdraagt geen ruwe behandeling. Maar dat is ook niet nodig want ze heeft van nature een grote will to please.

2013-06-26 19.21.45

Wil je tot aanschaf van een Vizsla overgaan bedenk dan goed waar je aan begint. Het is geen moeilijke hond om op te voeden maar het is wel zaak dat ze veel beweging krijgt. Als je haar geen voldoende beweging kunt geven besluit dan een andere hond te nemen. Dat is beter voor baas en hond.